Vi marknadsför och säljer El Polista, som är ett högkvalitativt müslifoder som finns i olika blandningar för hästens olika behov. Det finns för sporthästar, hobbyhästar, avelshästar och senior-respektive rehabhästar.

Hästen som i sitt ursprung är ett vandrande stäppdjur har fått näring genom bete. Betet har varit fiberrikt och med inslag av örter och fröer. Detta bör vi försöka efterlikna i vår utfodring till hästarna idag; först och främst ett väl fungerande grovfoder samt vatten och utöver det en mindre mängd koncentrerad näring. Som stäppdjur behövde hästen hela tiden energi i kroppen för att ha kraft att fly från faror och rovdjur. Då hästen inte har förmågan att lagra energireserver i kroppen måste näring ges konstant och energin finnas lättillgänglig i kroppen. Läs mer på www.passiondecaballo.de

 

ElPolista Chukka är ett foder för högpresterande hästar som erbjuder mer och långvarig energi utan att hästen blir het och istället håller sig fokuserad. Chukka hjälper till att hålla muskulaturen elastisk och hjälper hästen till en snabb återhämtning.

 Ryttare upplever att de får ut maximal prestanda av sina hästar.

1 kg Chukka innehåller 32 % mer energi än 1 kg havre. Kombinerat med utvalda vitaminer och mineraler fungerar Chukka som ett komplett kraftfoder som ges i små givor kombinerat med grovfoder för att uppnå toppresultat. Giva:200g till 300g per 100 kg kroppsvikt som daglig ranson.

ElPolista Lineup är ett foder för den normalt presterande hästen. Line Up har något lägre energiinnehåll samtidigt som det innehåller den viktiga strukturella fiberblandningen för hästens mage. Även om din häst arbetar mindre under en period hjälper Lineup till att uppräthålla musklerna och framförallt hålla mage och tarmar igång. Lineup ger energi med en balans mellan omega-3 och omega-6 fettsyror. Kombinerat med utvalda vitaminer och mineraler fungerar Line Up som ett komplett kraftfoder som ges i små givor kombinerat med grovfoder för att uppnå optimal omvårdnad och välbefinnande för din häst.

Giva: 300 g per 100 kg kroppsvikt som daglig ranson.

ElPolista Potro

Avelsfodret som talar för sig själv: mellan åren 2003 till 2011 har sex segerhingstar i tyska årgångschampionat och flera godkända hingstar utfodrats med El Polista Potro. El Polista fodras till dräktiga och digivande ston samt till växande unghästar. Innhehållande hög kvalitet på aminosyror och omättade fettsyror bildar El Potro tillsammans med rätt grovfoder den grundläggande byggstenen för en sund och balanserad uppväxt av den unga hästen. Med rätt utfodring i hästens unga år uppnås tydliga framgångar

ElPolista Interrupcion

Med El Polista interruption får du en produkt för de mest förekommande problemen hos din häst när den börjar bli gammal eller ordineratts boxvila på grund av konvalescens. När din häst är sjuk och blir stående hjälper det din häst att hålla sig lugn samt hålla igång de metabola organen. Interrupcion innehåller 10% örter som hjälper hästen läka och komma tillbaka snabbare. Dessa örter är ej tillåtna vid tävling enligt FEIs lista över doping preparat. Giva: 240g per 100 kr kroppsvikt som daglig ranson.